trešdiena, 2011. gada 6. jūlijs

Tvaicēts rolbiskvīts

Šo recepti pati neesmu mēģinājusi, bet biju klāt, kad šefs Edijs gatavoja šo gardumu. Indonēzijā nav daudz kūku, bet rolbiskvīti ir un kā vēl, man gan nebija ienācis prātā, ka biskvīts ir tvaicēts nevis cepts krāsnī!


Sastāvs:
8 vistas olas
1 1/2 SP (te nu man ir vēl riktīgi jānoskaidro kas tas ir, bet nelabas aizdomas, ka tas ir cepamais pulveris)
200g cukurs
250g kviešu milti
4 karotes citrona sulas, šķaidītas ar 3 karotēm ūdeni
75g sviets
1 arote citrona esences

Gatavojam!
olas, SP, cukuru kuļ ar mikseri kamēr masa ir baltās putās. Ar koka karoti iemaisa miltus, lēnām. Kad tas darīts pievieno citronu sulu un esenci, sviestu līdz masa ir vinemērīga. Mīklu lej veidnē, kas ir izklāta ar plastiku vai iesmērēta ar sviestu, liek tvaicējamā katlā un tvaicē 20 minūtes. Kad gatavs izklāj, smērē ar pildījumu. Indonēzijā pildījums visbiežāk būtu ievārījums (ananāsu vai melleņu) vai sviests ar šokolādi. Gaidam kamēr atdziest, griežam un ēdam!

Selamat makan :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru