Sastāvs:
6 violetien baklažāni
100-150 g sarkanie čilli pipari
5 ķiploki, daži sarkanie (ja tādus var atrast Latvijā)
sāls,pipari, buljona kubiņš
eļļa
Ja nepatīk ļoti asi ēdieni no čilli izņem sēklas, ja patīk asāki ēdieni, sēklas atstājam. Notīra ķiplokus, pievieno sāli un piparus un saspaida putriņā.
Baklažānus pārgriež uz pusēm un tad vēl uz pusēm, katru 4 daļās. Apcep eļļā vai vāra eļļā līdz gaiši brūni.
Kad baklažāni gatavi ņemmam dziļāku pannu vai katlu, ielejam eļļu, aptuveni pusglāzi un čilli masu cep, pielej aptuveni glāzi ūdens. Vāra uz mierīgas liesmas līdz ūdens novārās nost, masa paliek koši sarkana un ļoti eļļaina, kad tas gatavs baklažānus liek masā,apmaisa un gatavo aptuveni 5 minūtes.
Vuola gatavs! ēdam ar rīsiem :)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru